Alles voor je trouwe viervoeter

Je kinderen vragen er al jaren om en nu is dan eindelijk het geschikte moment aangebroken. Er komt een hond in huis. Harstikke leuk natuurlijk. Wij helpen je door alvast op een rijtje te zetten wat je minimaal in huis moet halen voor je nieuwe hond.

Eten en drinken

Uiteraard moet je hond eten en drinken hebben. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten hondenvoer op de markt. Houdt echter in gedachten dat het voer alles voor je trouwe viervoeter moet bieden. Is hij actief, dan moet er genoeg energie in zitten. Is hij al wat ouder? Dan kun je beter een seniorenvariant nemen. Uiteraard moet de nieuwe hond ook een fijne voerbak hebben.  Kies er daarom één die past bij de omvang van het dier. Een Deense dog heeft bijvoorbeeld een hele grote bak nodig. Als je dezelfde bak aan een chihuahua geeft loopt je het risico dat het beestje er letterlijk in verdrinkt.

Riem en halsband

Als je de hond ophaalt heb je meteen een riem en halsband nodig, anders kun je hem natuurlijk niet meenemen. Welke riem of halsband je kiest is afhankelijk van het soort hond, maar ook het temperament speelt mee. Een hond die veel trekt kun je geen dunne flexlijn geven. Dan wordt je er zo achteraan gesleept en laat hij jou uit, in plaats van jij hem. Voor een chihuahua daarentegen is zo’n riem meer dan voldoende.

De vuistregel voor al je aankopen

Uiteraard heb je veel meer nodig als je aan een hond begint. Het bovenstaande is slechts bedoeld om je op weg te helpen. Bij al je verdere aankopen kun je echter de volgende vuistregel in gedachten nemen: alles voor je trouwe viervoeter moet passen bij grootte van de hond, het temperament en de levensstijl.