Het meest voordelig is een kunststof kozijn

Eén van de meest populaire soorten is die van kunststof. Dit is absoluut niet voor niets. Misschien is dit wel de kozijnsoort met de meeste voordelen. Iets dat zeker is, is het feit dat deze kozijnsoort de minste kosten aan zich verbonden heeft. Kies je bijvoorbeeld voor traditioneel houten kozijnen, dan bestaat er altijd het gevaar dat je kozijnen gaan rotten of op andere manieren worden aangetast. Daarnaast moeten deze kozijnen ook vaak geverfd worden. Alles bij elkaar kost dit op lange termijn een aardig centje. De derde koploper op het gebied van kozijnen is het aluminium kozijn. Deze kozijnen zijn over het algemeen veel duurder dan kunststof kozijnen.

Geen twijfel mogelijk

Vaak staan mensen wat argwanend tegenover kunststof kozijnen. Ze zouden er nep en goedkoop uitzien, en niet goed isoleren. Dit idee is echter zeer achterhaald. Een moderne kunststof kozijn is strak, modern en stijlvol, en behoudt zijn kleur gedurende een zeer lange tijd. Als je houten kozijnen toch mooier vind, is er nog de optie om voor een houten motief te kiezen. Dit motief is zeer realistisch en geeft je kozijnen alsnog die robuuste look. Dankzij verbeteringen isoleert de kunststof kozijn tegenwoordig zeer goed. Tegenwoordig bevinden zich in de kozijnen namelijk de zogeheten luchtkamers. Deze zorgen voor extra stevigheid en optimale isolatie.

Een bewuste keuze

Met de keuze voor kozijnen van kunststof help je niet alleen je portemonnee, maar ook het milieu. Houten kozijnen zijn namelijk gemaakt van hardhout, waarvoor speciaal zeldzame bomen gekapt moeten worden. Ook moet dit hout getransporteerd worden van ver, wat bijdraagt aan extra koolstofdioxide in de lucht. Bovendien gaan de kunststof kozijnen zeer lang mee, gemiddeld in ieder geval zo’n 50 jaar, en is het kunststof recyclebaar.